Hotel Village Singapura

Weeeee…bila tahu nak pergi Singapura, berdebar-debar jantung, boleh ikut ke tidak ..hehe ..Alhamdulillah ada rezeki Irfan Mustaqim..me???Follow too jawabnya..destinasi kami ni perlulah berdekatan dengan masjid kerana pilihan untuk berdekatan dengan perkampungan melayu dan makanan HALAL Singapura, tapi sebenarnya sekarang ni nak pergi mana2 pun tiada masalah sudah kerana 1dinia sudah ada makanan halal, percaya atau tidak je..ini kawasan ita duduk..Hotel Village Bugis..

village hotel map

Jangan pelik ya..ada pintu masuk Hotel ni dalam Shopping Complex, waktu kami sampai tu malam hari..punyalah susah cari pintu asuknya kerana shoppping complex sudah tutup..rupa2nya kena naik lift betul2 dengan pintu masuknya..poning2..sudahlah ponat

Almaklumla, seharian kami berusaha buat passport then travel day..hehe..On the sport buat passport yoo..haha..nasib baik lepas..dengan buat gambarnya..biasanya sangkut PTPTN la..jika blacklist name memang tidak lepaslah buat passport..alhamdulillah hubby sudah settlekan PTPTN..time tu pla my ic tiada rupanya..on the spot juga buat, pergi Singapura pakai IC kertas sementara..apa pun semuanya settle..alhamdulillah

Hotelnya menarik, selesa..berdekatan sangat dengan masjid, hubby pun suka..pagi p solat subuh..ita??tidur lagi, hubby balik baru kejut bangun..huhu

Village hotel New Premier Room Village hotel

Bagi irfan Mustaqim yang suka sangat air ni..haha..swimming yang besar ni memanglah dia suka sangat, cuma ummi dia je yang tidak rajin..bagi sesiapa yang pandai berenang tu..rajin2lah bawak anak main kolam..jangan jadi macam ita ni..kesian jugak dengan Irfan..tapi..dia bukan ble sangat sejuk2..ad histoy paru-paru berair, keturunan ummi abah lelah so bersabarlah anakku..tunggu besar sedikit, mainlah sepuas hatimu 🙂

Village hotel swimming pool

Selain masjid berdekatan, BEST nya hotel ni..kedai makan yang sedap dan kedai beli cenderahati Singapura ada juga berdekatan..jalan kaki je..memang bestlah, kami tidak bawa kereta, datang Singapura naik teksi dari Johor..kerana ramai bagi pendapat lagi mudah, lagipun kami bukan tahu jalan pun..yang lainnya di Singapura mereka pakai tol maya..haa..nak tahu pergilah Singapura 🙂

WAHM Shaklee

Pengedar Shaklee yang selalu outstation~~~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s