Bahaya! Kawal Pemakanan Anda

Kurus secara sihat

Cuba kita lihat balik, apakah faktor yang menyumbang kepada kenaikan berat badan kita? Jika sebelum ni kita mengamalkan diet yang tak sihat..kita cuba ubah cara pemakanan kita. Proses ni TAK perlu dilakukan secara mendadak. Lakukan proses ini secara perlahan-lahan.

Jika anda suka minum minuman manis..apa kata kurangkan kuantiti minuman itu. Langkah bijak untuk turunkan berat badan dengan berkesan adalah amalkan pemakanan  yang seimbang, KURANGKAN makanan berlemak dan makanan yang manis.

Gemuk dan sukar hamil

Masalah kegemukan bukan sahaja menyebabkan aktiviti harian kita terganggu, malah mungkin boleh menyebabkan seorang wanita itu SUKAR HAMIL.

Bagaimana berat badan berlebihan menyebabkan seseorang sukar hamil??

Jika  berat badan berlebihan tak mengganggu sistem pembiakan, kemungkinan untuk anda hamil adalah tinggi, namun jika lemak2 tersebut menyaluti kawasan sistem pembiakan..kemungkinan untuk hamil adalah RENDAH. Justeru, anda PERLU menurunkan berat badan terlebih dahulu..untuk membantu meningkatkan tahap kesuburan anda.

Bagaimana Nak Kurus Dengan Lebih Selamat..

Dengan pengambilan Set kurus shaklee dan juga dengan jadual pemakanan yang betul, anda akan BERJAYA turunkan berat badan tanpa PERLU DIET yang ekstrem. Hanya ikut panduan yang betul, kurangkan makanan yang berlemak..KURANGKAN ye..bukan tak BOLEH ambil langsung sebab badan kita perlukan lemak juga.

Untuk kesan yang LEBIH CEPAT..lakukan senaman. Senaman tak perlu berat, hanya lakukan senaman ringan dan LAGI BAGUS jika dilakukan secara berjadual, 3kali seminggu contohnya..disiplinkan diri sendiri untuk dapatkan kesan cepat.

Bukan ubat kurus

Apa yang perlu anda tahu adalah..Set kurus shaklee ni bukan ubat kurus ye..tetapi ia adalah suplemen tambahan untuk membantu badan kita mendapatkan berat badan yang ideal tanpa diet yang keterlaluan, tanpa perlu menyiksa diri sendiri😄

Berbeza dengan ubat kurus yang ada dipasaran..kesannya SANGAT CEPAT tapi adakah ianya SELAMAT?? Mungkin anda pernah dengar kalau ambil ubat kurus ni..kalau berhenti makan boleh menyebabkan badan akan naik mendadak. Saya setuju dengan pernyataan ini..kerana jika difikir secara logiknya bagaimana kita dapat turunkan berat dalam masa yang singkat sahaja. 10 hari turun 10kg??? sedangkan kita ambil masa berbulan2 atau mungkin bertahun untuk berat badan bertambah.

LANGKAH yang lebih selamat untuk kurus adalah dengan mengamalkan gaya hidup yang sihat, kurangkan makanan berlemak, lakukan aktiviti riadah. Insya allah anda akan dapat bentuk badan idaman. Turunkan berat badan secara perlahan-lahan ye. Jangan turunkan berat dengan MENDADAK..,nanti badan NAIK MENDADAK juga😄

#jomkurus

@beauty_byita

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s