Kenapa Soy Isolate Protein Powder Menjadi Pilihan?

12905264_1700429713538498_1707260037_n

Kenapa Soy Isolate Protein Powder Menjadi Pilihan?

Dan kenapa ianya berbeza dari soya biasa yang ada dipasaran? Tidak semua soya adalah sama ye.

#1 Ia adalah Soya NON GMO

Ianya adalah NON GMO soy protein. Maknanya soya ini adalah semulajadi, tidak diubahsuai secara genetik.

Kebiasaannya ada soya yang diubah suai secara genetik untuk memberikannya daya ketahanan yang tinggi semasa ditanam. Supaya ianya tidak mudah diserang perosak, dan ada daya rintangan yang lebih pada keadaan cuaca yang buruk.

Dan soya yang diubahsuai adalah lebih tinggi risiko buruk pada pengamal di masa akan datang. Cuba pastikan dahulu dari mana asal pembuatannya dan kaedah apa yang digunakan.

Jika soya kotak yang menjadi pilihan maka berhati-hati kerana ianya boleh disimpan bertahun-tahun, maka tidak hairanlah sudah pasti dicampur dengan pengawet, perasa dan pewarna di dalamnya. Tidak takutkah kita akan risiko pada bayi?

#2 Indeks Glisemik Rendah, Hanya 39 sahaja

Indeks glisemik yang rendah iaitu hanya 39, menjadikannya sangat ideal untuk semua golongan tua atau apatah lagi seorang ibu hamil.

Ibu hamil perlu elakkan makanan yang indeks glisemik tinggi.

#3 Soya ini Dicuci Dengan Air, Bukan Alkohol

Soy isolate protein shaklee dicuci dengan air, BUKAN ALKOHOL.

Apa kelebihannya? Bila dicuci dengan alkohol akan menghilangkan manfaat isoflavon, walhal isoflavon lah sangat bermanfaat dalam merendahkan paras kolesterol, mencegah risiko osteoporosis dan penyakit jantung.

#4 Dijamin Kualitinya

Soy Isolate Protein Powder Shaklee adalah dijamin kualitinya. Tidak mengandungi sebarang pewarna, perisa atau pengawet kerana ia dikawal ketat menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali sebagi Identity Preserved Program (IPP).

Ia memastikan kacang soya bebas dari pendedahan perubahan genetik, daripada benih sehinggalah ditinkan dan selamat diminum oleh anda.

Berikan yang terbaik dan amalan pemakanan yang baik semasa mengandung amatlah penting kerana dari dalam perut ibu segalanya bermula.

Pertumbuhan bayi yang pesat perlu seiring dengan pemakanan yang baik. Tiada guna kita belikan yang terbaik dari segi luaran sahaja tetapi dalaman tidak terjaga.

Begitu teruja untuk membeli kelengkapan kelahiran seperti pakaian bayi, baby coat, lampin dan sebagainya tapi terlupa untuk menjaga pemakanan selama 9 bulan yang indah ini.

Andalah ibu prihatin dan tahniah kerana membuat pilihan yang terbaik untuk si manja anda.

Saya suka ESP Shaklee😊

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s