Archives

Hotel Perdana Kota Bharu

Jika menginap di hotel ini, anda hanya perlu berjalan kaki untuk ke Stadium Sultan Muhammad IV, Bazar Tok Guru dan Kelantan Trade Center (KTC). Walaubagaimanapun, anda masih perlu menaiki kenderaan untuk ke tempat utama pelancongan utama seperti Pasar Siti Khadijah, Kota Sultan Ismail, Muzium Kraftangan dan Wakaf Che Yeh kerana jaraknya lebih kurang 1-3KM. Lokasi yang mudah untuk akses ke tempat yang menarikπŸ˜ŠπŸ‘.

peta-hotel-perdana

#cuticutimalaysia #visitkelantan #kotabharu

Hotel Village Singapura

Weeeee…bila tahu nak pergi Singapura, berdebar-debar jantung, boleh ikut ke tidak ..hehe ..Alhamdulillah ada rezeki Irfan Mustaqim..me???Follow too jawabnya..destinasi kami ni perlulah berdekatan dengan masjid kerana pilihan untuk berdekatan dengan perkampungan melayu dan makanan HALAL Singapura, tapi sebenarnya sekarang ni nak pergi mana2 pun tiada masalah sudah kerana 1dinia sudah ada makanan halal, percaya atau tidak je..ini kawasan ita duduk..Hotel Village Bugis..

village hotel map

Jangan pelik ya..ada pintu masuk Hotel ni dalam Shopping Complex, waktu kami sampai tu malam hari..punyalah susah cari pintu asuknya kerana shoppping complex sudah tutup..rupa2nya kena naik lift betul2 dengan pintu masuknya..poning2..sudahlah ponat

Almaklumla, seharian kami berusaha buat passport then travel day..hehe..On the sport buat passport yoo..haha..nasib baik lepas..dengan buat gambarnya..biasanya sangkut PTPTN la..jika blacklist name memang tidak lepaslah buat passport..alhamdulillah hubby sudah settlekan PTPTN..time tu pla my ic tiada rupanya..on the spot juga buat, pergi Singapura pakai IC kertas sementara..apa pun semuanya settle..alhamdulillah

Hotelnya menarik, selesa..berdekatan sangat dengan masjid, hubby pun suka..pagi p solat subuh..ita??tidur lagi, hubby balik baru kejut bangun..huhu

Village hotel New Premier Room Village hotel

Bagi irfan Mustaqim yang suka sangat air ni..haha..swimming yang besar ni memanglah dia suka sangat, cuma ummi dia je yang tidak rajin..bagi sesiapa yang pandai berenang tu..rajin2lah bawak anak main kolam..jangan jadi macam ita ni..kesian jugak dengan Irfan..tapi..dia bukan ble sangat sejuk2..ad histoy paru-paru berair, keturunan ummi abah lelah so bersabarlah anakku..tunggu besar sedikit, mainlah sepuas hatimu πŸ™‚

Village hotel swimming pool

Selain masjid berdekatan, BEST nya hotel ni..kedai makan yang sedap dan kedai beli cenderahati Singapura ada juga berdekatan..jalan kaki je..memang bestlah, kami tidak bawa kereta, datang Singapura naik teksi dari Johor..kerana ramai bagi pendapat lagi mudah, lagipun kami bukan tahu jalan pun..yang lainnya di Singapura mereka pakai tol maya..haa..nak tahu pergilah Singapura πŸ™‚

WAHM Shaklee

Pengedar Shaklee yang selalu outstation~~~

Hotel Equattorial Pulau Pinang

Biasanya kalau husband check out, tidak pernahlah nak tengok bil..tapi kali ni tertengok pla kerana besarnya sampul bil dia bagi..tidak seperti hotel lainlah kan…terkezuuutnya ita, hahaha..menyesal tengok, punyalah mahal, lagipun tiada order makanan..tinggal 2 malam 3 hari saja…pergh..inilah dia hotel 5STAR Penang yooo.. πŸ™‚

Hotel ni memang besar, cuma sunyi sedikit kerana ianya tidak terletak dalam kawasan bandar, kalau nak pergi shopping or makan memang kena naik keretala jawabnya..apapun..tersangatlah besar hotel ni, sangat bagus untuk mereka yang yang nak bercuti di penang tapi ingin hindari bising bandar..

equatorial penang

Bagi mereka yang suka sangat swimming pool tu..haa..ini memang besar..siap ada air terjun dan kolam di bawah bumbung lagi, memang best..cerita dulu 1st time sampai sini memang teruja sangatlah nak madi kolam padahal bukanlah pandai berenang sangat pun..hehe

equattorial penang equatorial penang 1

Service makanan ia, memang berkelaslah, siap ada pinggan, mangkuk baby lg..1st timela ita tahu hotel pun ada persediaan untuk baby makan..bagus2x

Service biasalah kan setiap hari, tapi yang bagusnya ita xminta pun vacuum bilik tapi memang dia buat..sepatutnya setiap hotel buat macam ni,hehe..puas hatilah..bila anak alah dengan habuk, hotel berpermaidani sangatlah merisaukan sangat..duduk hotel mewah tapi balik anak sakit, xberguna jugak kan :-(..kalau boleh elakkan ya

WAHM Shaklee

Pengedar Shaklee yang selalu outstation ~~~

Hotel Zenith Kuantan

Berjalan dari hotel ke Mall (East Cost Mall)..Location di Kuantan..suka sangatlah ita kerana hotel berdekatan dengan Mall..jalan kaki je..seberang hotel..mall pun besar, nak shopping barang branded di sinilah ya..haa, sesiapa yang suka sangat shopping tu, bolehlah pilih hotel ni..puas hati πŸ™‚

Actually bukan pendapat ita je ni, sudah jadi kebiasaan bagi mereka yang suka berjalan2 sambil shopping untuk stay di sini, jika ditanya..bercuti ke?? Mesti ada yang jawab datang jalan2 shopping..haha, bahagia diaorang ni..hotel mewah ni..boleh pulak saja2 datang..

zenith hotel 1

Perkara baru bagi ita bila stay hotel ni, rajin betol diaorang ni call bilik kita..huhu..tapi diaorang nak beritahu kemudahan yang terdapat di hotel ni, perkara baru yang ita berkenan sangat adalah tempat permainan kanak2 disediakan..luas pulak tu..pergh, apa lagi ita..rajinlah bawa irfan pergi main..sepetangan main..hehe, memang best hotel ni..bagus untuk anda yang bawa anak kecil..

Ita dapat bilik yang paling tinggi, pergh 23 wei..memang gayat..hehe

WAHM Shaklee

@Beauty_byita

Pengedar Shaklee yang selalu outstation πŸ™‚

Hotel Thistle Johor Bahru

Wifi Percuma..Setip kali menginap hotel, perkara utama yang mesti ada adalah wifi. Senang nak buat kerja..mudah je kalau wifi ada, ibaratnya bawa kerja dari rumah dengan senang πŸ™‚

Hotel thistle ni terletak di Jalan Chat, Pusat Bandar Johor Bahru, yang menariknya..kolam renang hotel ni sangatlah besar, sesiapa yang berminat nak bawa anak2 bermain kolam renang tu, ita sarankan pilihlah hotel ni, memang puas hati.

Thistle Johor Bahru (4)

Bagi yang suka memilih hotel yang makanan sedap2, hotel ni memang tepat pilihan anda..ita palng suka pau ia time breakfast, kalau boleh memang nak bungkus bawa bilik..haha

Di sekitar hotel ni, banyak juga restoran yang sedap2..tidak menyesallah bagi ita jika ingin bercuti di sini. πŸ™‚

WAHM Shaklee

@ Beauty_byita

Pengedar Shaklee yang selalu outstation ~