Archives

Saya tak minum soya, saya tak suka rasa soya..

Kisah Doktor Mengandung bersama ESP
——

Seperti kebanyakan doktor, saya tak percaya pada supplements. Bukan sebab APA, sebab saya dah pernah cuba sejak zaman university tapi tak pernah berkesan.

Saya pernah beli set kulit vitamin C, E dan B complex tapi saya tak makan. Sebab kwn saya pm so saya beli saja. Tapi sebab saya tak percaya, saya biar saja. Tambah saya tak suka telan pil. Susah nk telan pil.

Mengandung kali pertama, sgt mencabar pada saya. Alahan teruk, eksiden lagi sampai duduk atas kerusi roda sebulan sb sakit tulang belakang. Penat sgt rasanya. Hanya amalkan calcium,obimin dari KK dan neurogain. Hanyir sgt neurogain ni. Rasa lagi nak muntah.

Anak kedua termengandung selepas setahun. Dahla fobia mengandung. Kalau boleh nak anak saja tak suka mengandung. Lumrah kerja saya mmg 14 jam lamanya. Bygkan mengandung nak kerja lama2. Sigh. Memang rasa nk nangis. Mmg nangis pun. Tp rezeki Allah S.W T nak bg juga. Anak kedua masih alahan. Tak suka tgkp gmbr sb asal letak gmbr kt fb, kwn2 doktor sibuk serbu.
Hb berapa?? Low?? Kenapa pucat??
Masuk 26 minggu, dah tak tahan lagi. Jam 8 mlm saja bateri low. Kerja tak boleh balik lagi. Suara makin perlahan. Pesakit pun kena rapat dgn doktor baru dgr. Balik rumah nangis2 bgtahu suami saya dah tak tahan mcmni. Ada byk bulan lagi.

Saya penat. Setiap mlm 5x kaki cramp sampai nak tido pun fobia. Badan rasa lemah. Selalu rasa nak pitam. Saya ada anemia. Selalu migrain. Muka kelabu mcm zombie.
Saya minum susu Dutch lady setiap hari sampai senior saya ckp nanti kena kencing manis ni.
Laa dah nak kalsium tak minum susu mcm mana.
Masin mulut dia gula saya tgi. Terus tersentak.
Saya stop susu!! Minum susu pun cramp saja kaki.

Saya berdoa kpd Allah S.W.T supaya permudahkan ujian saya. Allah yg nk beri rezeki ini wpun saya tak bersedia jd tlg berikan saya kekuatan dan semangat.

Suatu hari saya terdetik utk cuba ESP. Saya yg anti supplement anti Shaklee. Boleh terdetik. Kuasa Allah S.W.T org yg tak suka pun boleh suka. Saya tak minum soya. Saya tak suka rasa soya.

Saya contact rakan saya seorang doktor juga. Dr Maryam.
Beliau suggest Osteomatrix dan ESP.

Saya terus bancuh ESP dgn milo supaya tak rasa soya. Alhamdulillah saya suka rasa ESP campur milo.

Selepas 2 hari, saya tidak pernah terkena cramp kaki mlm2. Saya jadi seorang doktor yg ceria semula. Jam 8 mlm pun saya senyum, gelak2 usik pesakit saya. Saya happy sgt sb saya sihat dan kuat. Saya bertenaga.

Subhanallah kenapa tak rasa mcm mengandung pun ni?
Rasa mcm diri saya yg tak mengandung. Begitu cergas.
Staff mula tegur doktor berseri skrg ni. Tak pucat.

Pesakit mula tegur doktor mengandung nmpk berseri. Kulit doktor cantik.
Tak pernah seumur hidup org puji kulit saya gebu.
Hidung,pipi, dagu smua jd tegang. Mmg awet muda. Hahahaha.

Terus mana2 ibu mengandung yg nangis2 depan saya, saya suggest kan ESP. Alhamdulillah mereka smua ckp dah bleh bgn pagi2.

Kenangan mengandung anak kedua mmg sgt manis. Kerana Shaklee, saya tidak lagi serik utk mengandung.

Saya enjoy mengandung.
Bila kita cukup supplements, kita sihat kita akan happy.

Nikmat kesihatan adalah nikmat paling mahal.
Bila Allah tarik baru kita terasa.
Begitulah kisah pertama kali saya berasa Shaklee dan terus jdkan bisnes. Hanya tuk tlg ibu lain dri rasa apa yg saya rasa.

Itu kisah ESP masa mengandung. Masa beranak lain pula.

SID DR Hasifah,
Happy Shaklee user

Testimoni Set Kecantikan Shaklee

IMG_20160325_172935

CANTIK DAN MAKIN CANTIK ..Alhamdulillah

Bila dia update #shakleeeffect dia selepas amal ESP+VITAC+VITA E wah ! Flawless. Memang cair laaa husband dia😊…

Nak cantik, perlu sabar. Cantik segera..bahaya pun segera. Jom pilih cara sihat. Bekalkan diri dengan nutrisi. Kecantikan pasti terserlah di luar.

Set Kecantikan Shaklee

ESP—> protein soya yang sangat bagus untuk bantu dapatkan kulit yang CERAH DAN GEBU.. Menariknya, ia turut membantu memberi TENAGA dan membantu anda yang nak KURUS!

Vitamin C—> FAV Ita dulu kini dan selama nya! Kulit sangat jarang kena jerawat lepas amek vitamin C ini selain ianya membantu ita dapat kulit idaman yang licin bersih tanpa cela

Vitamin E—> terbaik untuk mereka yang alami masalah KULIT KERING kerana vitamin E membantu untuk melembapkan kulit selain sangat bagus bertindak sebagai SUNBLOCK SEMULJADI

HOTLINE SHAKLEE PROMO
Ita 013-9741644

Cara Menangani Gastrik

Awak menderita akibat daripada masalah GASTRIK?

Jika dibiar lama2, anda mungkin mengalami ULSER!

Jom cepat hilangkan semua masalah :
👉 tiada lagi perut berangin
👉 bebas untuk makan apa sahaja
👉 ceria sepanjang hari
👉 mudah untuk membuang angin dalam badan👉 mudah ke tandas

Dapatkan :
ESP – protien membina & menggantikan sel y rosak terhakis oleh asid hidroklorik
.
Peppermint Ginger – membantu pencernaan dengan merangsang pengaliran cecair pencernaan semulajadi
.
Alfalfa Complex – mengurangkan keasidan & inflamasi
.
OmegaGuard – menghalang saluran perut & usus dari terkena ulser
.
Carotomax – memelihara membran mukosa perut & usus

Testimoni set gastrik shaklee

Testimoni set gastrik 4

Testimoni set gastrik 3

Testimoni set gastrik 1

Berminat dengan produk, hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee 😊

JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
✔Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
✔Semulajadi
✔Berkesan
✔Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
✔Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

daftar ahli shaklee

Rakan Shaklee Anda
👧Nornazarita Muhamad (ita)
📱SMS/WhatsApp : 013-9741644
📱FB Page: Promosi Kecantikan dan Kesihatan
📱Personal FB : Nornasweet Nornazarita
📱Instagram: @beauty_byita

MENGAPA SAYA?
Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN
Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Pusat Bandar Putra Permai. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

* Jika anda rasa maklumat ini bermanfaat jangan lupa click google +1 dan like 🙂

Testimoni Vivix & Zinc Complex : Luka Akibat Kencing Manis Semakin Pulih

Petikan ini adalah coretan dari SID kami..mari kita teruskan membaca😊

Alhamdulillah…

Bila kita dapat bantu orang lain, sama menjadi semakin sihat atau dari sudut material, kepuasannya tak tergambar.

Hari ni saya nak share kegembiraan seorang anak. Ayahnya alami luka di kaki. Disebabkan ayahnya seorang pesakit kencing manis, sudah tentulah luka tersebut boleh menjadi semakin teruk.

Bermula awal tahun, lukanya kecil sahaja. Tapi lama kelamaan lukanya menjadi semakin besar sehingga menampakkan daging dan tulang kaki.

Kerana kasihkan bapa, anaknya menghubungi saya dan bertanyakan produk Shaklee apa yg bagus utk ayahnya.

Alhamdulillah… Walaupun alami healing crisis, ayahnya tetap sabar dan konsisten dgn Shaklee. Daripada hanya mampu berbaring, ayahnya mula menjadi semakin segar dan bertenaga.

Membaca al-Quran selepas solat subuh bukan lagi perkara yg berat sejak sakit. Malah sekarang mampu turun ke kebun!

Saya sendiri yg ikuti perjalanan ‪#‎ShakleeEffect‬ ayahnya turut tersentuh hati. Melihat:

1. Kasih sayang seorang anak terhadap ayahnya, duit bukanlah penghalang untuk melihat ayahnya kembali sihat.
2. Ketabahan seorang ayah yg ingin kembali seperti dahulu. Umur 70an, sudah tentu kita juga terkesan melihat kesabarannya menghadapi ujian.

Dengan izin Allah, alhamdulillah luka yg dialami oleh ayahnya sudah semakin pulih. Daging sudah menutupi tulang, tinggal lagi kulit sahaja yg belum tumbuh sepenuhnya.

Dengan izin Allah juga, VIVIX & Zinc Complex membantu memulihkan luka tadi.

Syukur! Semoga pakcik sentiasa sihat dan cergas seperti sedia kala.

Testimoni Vivix

* Shaklee sekadar membantu secara natural sebagai makanan tambahan untuk kita. Allah jua yg mengizinkan semuanya.

Nur Nitra 0129783453

#ShakleeEffect
‪#‎S2United‬
‪#‎S2ufamilies‬
‪#‎VIVIX‬

Order & Konsultasi

Ig @beauty_byita 013-9741644

Rawatan Semulajadi untuk Pengidap Gastrik

Rawatan Semulajadi Bagi pengidap gastrik, lebihkan pengambilan:-

💝Buah-buahan seperti epal, saderi, ceri, tomato, avokado
💝Sayur-sayuran seperti bawang merah, bawang putih, lada benggala (capsicum), brokoli, timun, bayam
💝Daging tanpa lemak
💝Ikan
💝Tauhu & Minum air sekurang-kurangnya 8 gelas sehari.

Testimoni yang berjaya sembuh dengan Set Gastrik Shaklee

saya gastrik teruk

Alhamdulillah, customer tidak perlu begantung pada ubat gastrik lg..

Gastrik sembuh dgn Alfalfa

Gastrik hilang dengan Alfalfa..kita perlu kawal corak pemakanan kita..jangan terlalu kerap makan makanan y menambah keasidan perut.

Thank you for reading😄

Ig: @beauty_byita

013-9741644

 

Fighting Diabetes with Diet, Wise Shaklee Supplementation & Exercise

“Shaklee nutrition products work and here is proof!

Hello, My name is Leddy V. I have a family history of diabetes – my mother, father and brother are all diabetics. I have always felt good, kept my health in check and got annual checkups with my family physician. It wasn’t until August 2007 that I was diagnosed with this disease. I had not been feeling good – mostly just tired all the time, sleepy all the time and I could never get enough water! When I was diagnosed, my blood sugar was over 700 and my A1C was 12. Even my doctor could not believe these numbers!

I immediately started taking a number of medications- insulin, metformin, a diuretic, etc. to try and get my sugars under control. Even with a significant change in my diet (I had an enormous sweet tooth before and ate a lot of red meat), I could not get my daily sugars under 180-200. The “normal” range is anything less than 150 – with numbers closer to 100 being ideal. Worse than this, I felt horrible. I felt more tired than before and depression became a part of my life. I was taking 7 medications daily because after taking many of the diabetes meds, my cholesterol was out of whack too. I was desperate and really looking for anything to help me.

In January 2009, my wife convinced me, begrudgingly, to attend a Shaklee meeting with her. My wife is a 2nd generation Shaklee kid as her family has used Shaklee products for more than 25 years. She had always tried to get me to take my health more seriously – but I was a naysayer and skeptic (which is an understatement) and would never even take a vitamin. We have always used the Shaklee products in our home during our 9 year marriage- but I never thought I needed any supplements or vitamins. However, it was during this meeting that I was introduced to Vivix. I learned about the mechanism of action and how it was supposed to work at a cellular level in the body. I also had the opportunity to hear from Jim, a Presidential Master Coordinator, about Vivix and about Shaklee’s science behind the product.

Finally, I heard from a 70+ year old lady that was also a diabetic. She had been a diabetic for as long as she could remember and had been on medications for most of her life. She reported that she had been taking Vivix and had seen a dramatic decrease in her blood sugar levels – now to the point that she was actually no longer on ANY medications. My only thought at that point was…if I could just cut my medications and 3 daily injections in half, I would consider it a success.

So – on the ride home that Saturday, I agreed to try Vivix Liquid Dietary Supplement. I was skeptical but desperate. I began taking the product in late January. While taking the product, I began to research resveratrol. I couldn’t believe the research and science that had been done on this one ingredient! I also started listening to more information from Shaklee. I had the opportunity to hear Dr. Jamie McManus here in Phoenix in March 2009. She talked about the state of health today in the US – and diabetes was definitely a topic. Dr. Jamie recommended a high quality protein for diabetics (like Cinch) and also Vitalizer for a healthy balance of nutrients.

vivix

I decided to add these products to my daily regimen. I was very dedicated to monitoring my blood sugar daily and noticed, after about 60 days, that my levels were, in fact coming down. I was consistently below 170 and nearing the 150 mark. I could not believe what I was seeing – or how I was feeling! More energy, better quality of sleep, and better overall health. I continued on this regimen and after about 4 months, I started to decrease my injections because my sugars were getting too low!

When I went in to see my endocrinologist, my A1C had lowered to 8 and my sugars were definitely within range. Even better, my cholesterol was not just within normal ranges – I was on the low end of the range for LDL and triglycerides. So I continued to wean myself off my meds until my blood sugar levels were consistently normal – with my doctor’s help.

I now take NO medications at all – and continue to take my Shaklee vitamins and protein. I added extra B Complex and OmegaGuard as well.

Shaklee has given me my life back and I feel better today at 51 than I have felt in many years. Turns out, there really is something to this nutrition stuff! That’s my story. I hope it is helpful.

Below is what I currently take in Shaklee Supplementation:

2 teaspoon VIVIX one morning & one night

1-Vitalizer Strip (80 Bio-optimized vitamins and minerals)

10 Tablets Alfalfa Complex

1 to 2 tablets B-Complex

4 soft gels OmegaGuard

2 tablets NutriFeron Immune Support

In addition to the above…..I take the Cinch Inch Loss Plan for 2 meals daily (breakfast and lunch) Cinch Shake Mix: Soy Protein I do mine with water you can use milk or soy milk, coconut milk, 2 capsules Glucose Regulation Complex. This is what I take to regulate my Blood sugar along with a 3 to 4 mile walk every other day and one good meal for supper (no fast food at all).

Leddy V. from Scottsdale”