Tag Archive | Produk

TESTIMONI SET HAMIL SHAKLEE

YAKIN DENGAN SET HAMIL SHAKLEE

Assalammualaikum wbt šŸ˜‰

Hari ini ita mahu kongsikan pengalam hamil dengan vitamin Shaklee. Ita memang yakin dengan set hamil Shaklee kerana vitamin ini itaĀ amalkan makan selama sembilan bulan sepanjang kehamilan .

Apa yang membuatkan ita yakin dengan set hamil shaklee? Alhamdulillah, sepanjang kehamilan itaĀ tidak mengalami masalah diabetes dan darah tinggi. Alahan semasa hamil pun mampu ditanganiĀ dan kaki tidak sakit.

Simpul urat yang sering itaĀ alami semasa hamil anak pertama tidak teruk. Emosi ita sepanjang kehamilan sangat baik dan mampu melakukan kerja sebagai surirumah walaupun ada yang sedikit berat.

Ita juga semakin yakin dengan set hamil shaklee kerana ramai sahabat yang cuba mengenali set hamil shakleeĀ kerana keberkesanannya. Semua ini adalah usaha kita sebagai manusia, selebihnya sandarkan doa kepada Allah swt.

Jika anda tidak percaya pada vitamin Shaklee, boleh dapatkan nasihat dari doktor perubatan dahulu atau g00gle #testimonisethamilshaklee.

Jom tengok manfaat setiap supplement cadangan ini..

1. Vita-Lea

Multivitamin yang terbaik dengan zat besi. Ia membantu dalam pembentukkan sel sel darah merah.Jika ibu ibu mengambil vita-lea ini, tak perlu la mengambil OBIMIN lagi.

2. B-Complex

Mengandungi sebanyak 8 kumpulan vitamin B termasuk lah asid folic. Asid folic dan B12 membantu pembentukkan sel sel darah merah di dalam badan . Jumlah asid folic yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400mcg.

3. Vitamin C

Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan, berperanan dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat. Ia juga membantu dalam penghadaman zat disamping Vitamin C untuk meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh.

4. Ostematrix / Kalsium

Ibu mengandung memerlukan 1000-1300mg kalsium sehari. Ini adalah bertujuan untuk menguatkan dan pembentukkan tulang dan gigi bayi yang sihat.Pengambilan kalsium jugak boleh membantu mengurangkan sakit pinggang, sakit belakang, kebas kebas.

5. ESP @ Energizing Soy Protein

Sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel sel tisu, hormon dan enzim didalam tubuh. Baik untuk wanita yang mengandung dan penyusuan anak. Ia juga penting untuk pembentukkan kuku, rambut dan kulit.

Esp ini juga boleh memberi tenaga kepada ibu ibu hamil yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Dalam masa yang sama ESP boleh memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat.

6.Omega Guard (Start Trimester 2 & 3)

Makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan. Satu hidangan omega guard mengandungi 1000mg asid lemak omega 3 yang termasuk didalamnya adalah DHA dan EPA yang mana ia boleh menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata.

Mengapa mesti memilih VITAMIN SHAKLEE :

āœ” Halal
āœ” Mendapat Kelulusan KKM
āœ” Tiada Kesan Sampingan
āœ” Terbukti Berkesan
āœ” Terbukti Semulajadi
āœ” Terbukti Selamat
āœ” Harga Mampu Milik
===========
CARA ORDER:
===========
ā˜Ž Call/ SMS/WhatsApp/ Taip keĀ 018-3859644

Email : nornazarita@gmail.com

P/S : Bayi yang sihat dan bijak bermula dari kandungan yang sihat. Nutrisi yang cukup membantu anda bersalin dengan lebih senang. Cubalah set hamilĀ shaklee hari ini. Ia boleh dimakan terus semasa berpantang dan menyusu.

Kenapa Soy Isolate Protein Powder Menjadi Pilihan?

12905264_1700429713538498_1707260037_n

Kenapa Soy Isolate Protein Powder Menjadi Pilihan?

Dan kenapa ianya berbeza dari soya biasa yang ada dipasaran? Tidak semua soya adalah sama ye.

#1 Ia adalah Soya NON GMO

Ianya adalah NON GMO soy protein. Maknanya soya ini adalah semulajadi, tidak diubahsuai secara genetik.

Kebiasaannya ada soya yang diubah suai secara genetik untuk memberikannya daya ketahanan yang tinggi semasa ditanam. Supaya ianya tidak mudah diserang perosak, dan ada daya rintangan yang lebih pada keadaan cuaca yang buruk.

Dan soya yang diubahsuai adalah lebih tinggi risiko buruk pada pengamal di masa akan datang. Cuba pastikan dahulu dari mana asal pembuatannya dan kaedah apa yang digunakan.

Jika soya kotak yang menjadi pilihan maka berhati-hati kerana ianya boleh disimpan bertahun-tahun, maka tidak hairanlah sudah pasti dicampur dengan pengawet, perasa dan pewarna di dalamnya. Tidak takutkah kita akan risiko pada bayi?

#2 Indeks Glisemik Rendah, Hanya 39 sahaja

Indeks glisemik yang rendah iaitu hanya 39, menjadikannya sangat ideal untuk semua golongan tua atau apatah lagi seorang ibu hamil.

Ibu hamil perlu elakkan makanan yang indeks glisemik tinggi.

#3 Soya ini Dicuci Dengan Air, Bukan Alkohol

Soy isolate protein shaklee dicuci dengan air, BUKAN ALKOHOL.

Apa kelebihannya? Bila dicuci dengan alkohol akan menghilangkan manfaat isoflavon, walhal isoflavon lah sangat bermanfaat dalam merendahkan paras kolesterol, mencegah risiko osteoporosis dan penyakit jantung.

#4 Dijamin Kualitinya

Soy Isolate Protein Powder Shaklee adalah dijamin kualitinya. Tidak mengandungi sebarang pewarna, perisa atau pengawet kerana ia dikawal ketat menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali sebagi Identity Preserved Program (IPP).

Ia memastikan kacang soya bebas dari pendedahan perubahan genetik, daripada benih sehinggalah ditinkan dan selamat diminum oleh anda.

Berikan yang terbaik dan amalan pemakanan yang baik semasa mengandung amatlah penting kerana dari dalam perut ibu segalanya bermula.

Pertumbuhan bayi yang pesat perlu seiring dengan pemakanan yang baik. Tiada guna kita belikan yang terbaik dari segi luaran sahaja tetapi dalaman tidak terjaga.

Begitu teruja untuk membeli kelengkapan kelahiran seperti pakaian bayi, baby coat, lampin dan sebagainya tapi terlupa untuk menjaga pemakanan selama 9 bulan yang indah ini.

Andalah ibu prihatin dan tahniah kerana membuat pilihan yang terbaik untuk si manja anda.

Saya suka ESP ShakleešŸ˜Š

Gout

Apakah Penyakit Gout?

Gout ni adalah keadaan dimana berlakunya keradangan yang menyebabkan kesakitan di bahagian tendon, sendi dan berlakunya pembengkakan. Sendi metatarsal-phalangeal di tapak kaki adalah tempat paling biasa terjadi Gout.

Gout boleh jadi biasa, boleh jadi sebagai tanda penyakit-penyakit lain seperti batu karang, urate nephropathy dan tophi. Ini disebabkan oleh tahap asid urik dalam darah yang terhablur dan disimpan di sendi tendon dan tisu disekelilingnya

Gambarajah nya seperti di bawah ini:

gout.jpg

Apakah punca Gout?

Gout ni boleh disebabkan beberapa faktor. Antaranya sebab faktor genetik (keturunan), pemakanan dan masalah buah pinggang.

Gout juga adalah dikelaskan sebagai sebahagian dari penyakit artritis yang dikelaskan sebagai penyakit metabolik akibat asid urik yang berkumpul di bahagian sendi dan tisu lembut di sekeliling sendi terutamanya di bahagian kaki dan mengakibatkan kesakitan.

Bila asid urik di mendap, lama-kelamaan akan jadi hablur garam. Hablur ni lah yang mencetuskan rasa sakit sendi tu.

Antara cadangan set gout shaklee y kami sediakan adalah seperti gambar di bawah:

Set Gout 1

Berminat dengan produk, hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli ShakleeĀ šŸ˜Š

JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
āœ”Selamat (sijil HalalĀ danĀ kelulusan KKM)
āœ”Semulajadi
āœ”Berkesan
āœ”Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
āœ”Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

daftar ahli shaklee

Rakan Shaklee Anda
šŸ‘§Nornazarita Muhamad (ita)
šŸ“±SMS/WhatsApp :Ā 013-9741644
šŸ“±FB Page:Ā Promosi Kecantikan dan Kesihatan
šŸ“±Personal FB :Ā Nornasweet Nornazarita
šŸ“±Instagram:Ā @beauty_byita

MENGAPA SAYA?
Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN
Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Pusat Bandar Putra Permai. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

* Jika anda rasa maklumat ini bermanfaat jangan lupa click google +1 dan like šŸ™‚

Petua Awet Muda

Petua 1Ā : Sejurus bangun pagi,sebelum mandi dan gosok gigi, amalkan petua ini. Urutkan wajah kalian tu dgn air dari bawah dagu hingga ke atas dahi diiringi selawat nabi 3 kali. Amalkan setiap hari urutan ini.

Petua 2Ā : Sejurus bangun pagi,sebelum mandi dan gosok gigi, minum air dan biarkan ia di dalam mulut selama 10 saat dan sambil itu selawat 3 kali. Kemudian, baru diteguk. Air Liur ada enzim yang boleh jadi ubat.

Petua 3Ā : Amalkan memotong kuku atau rambut pada hari-hari yg baik iaitu Isnin, Khamis dan Jumaat. Selain itu, amalkan menanam kuku/rambut yang dipotong atau gugur.

Petua 4Ā : Semasa berdandan di waktu pagi bacaĀ selawat NabiĀ di kedua tapak tangan dan raupkan ke muka berserta niat dalam hati supaya di indahkan wajah sepertiĀ Nabi Yusuf. Amalkan setiap pagi.

Petua 5Ā : Untuk melihat wajah kita agak muda daripada umur kita, amalkanlah petua ini dengan jujur dan ikhlas. Senang sahaja, pertama, setiap kali selepas solat subuh bacalah surah yusuff, kemudian minum air suam sebanyak tiga teguk sahaja. Wajah kalian akan kelihatan muda daripada umur sebenar kalian.

Petua 6Ā : Hafalkan ayat 35 ~38 surah Al-Waqiah. Bacalah dalam hati setiap kali mandi untuk curahan pertama, mulakan dari kepala.

Petua 7Ā : Amalkan bangun pagi dan mandi embun. Usap embun dari hujung daun pada wajah, rambut dan kulit badan. Khasiat air embun amat banyak. Wajah kalian akan berseri dan tubuh badan menjadi sihat serta awet muda.

Petua 8Ā : Amalkan mandi air telaga sulung iaitu air telaga yang diambil pada waktu pagi sebelum ada orang lain mengambilnya terlebih dahulu daripada kita. Mandilah sebelum air telaga itu ditimba orang. InsyaAllah wajah akan berseri dan badan sentiasa ramping. *ni kalau kalian ada air telaga la yer.

Petua 9: Muka kita biasanya akan berminyak selepas bangun dari tidur. Inilah masanya untuk mengamalkan urutan wajah. Gunakan jari telunjuk kedua-dua belah tangan dan di letakkan di bawah mulut (dagu).

Pusingkan jari kalian ke pipi, pipi ke hidung dan seterusnya ke bahagian dahi. Lakukan setiap pagi di susuli dengan meminum air suam sebelum mengambil sarapan pagi.

Perlu diingat, jangan sesekali mengurut wajah kalian dari atas ke bawah kerana ia akan mempercepatkan proses kedutan.

Petua awet muda ini sekadar perkongsian yang boleh diamalkan. In Shaa Allah dengan izin Nya ia berkesan untuk memberikan wajah berseri dan awet muda

semua petua awet muda ini dikongsikan dari lamanĀ mirlme.com

Sumber:Ā Petua Awet Muda Cara Islam Terbaik Dan Mudah

Teruskan membaca yašŸ˜Š..

Ramai orang tegur, kawan-kawan shaklee ita ceria dan awet muda..RAHSIA?? Xda berahsia pun..cuma mereka ni adalah PENGGUNA SHAKLEE NO 1 tau..prinsip mereka SHARING IS CARING, macan ita..KAMI GUNA, KAMI JUAL..

Antara produk HOT yang membuatkan mereka sentiasa AWET MUDA ni adalah Vivix dan Collagen Powder Shaklee. Jom tengok kenapa dua produk ni bagus sangat untuk awet mudašŸ˜„..

SET AWET MUDA SHAKLEE

VIVIX

vivix shaklee

COLLAGEN POWDER SHAKLEE

collagen-powder_shaklee

Order & Konsultasi :

FBĀ nornasweet |Ā 013-9741644Ā (sms/whatsapp) |Ā nornazarita@gmail.com | ig @beauty_byita

http://www.facebook.com/messages/nornasweet

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

* Jika anda rasa maklumat ini bermanfaat jangan lupa click google +1 dan like šŸ™‚

Punca Penyakit Resdung

Pada kebiasaannya, para pesakit resdung akan mengalami situasi seperti bersin dengan kerap, dengkuran luarbiasa, batuk, gatal hidung, cepat letih, muka terasa sakit dan pening kepala waktu pagi. Bagi pesakit resdung yang kronik, resdung berisiko menyebabkan punca telinga menjadi pekak.

ru_03.1

Pakar Hidung, Telinga dan Tekak Hospital Pakar Perdana, Dr. Mohamad Hamzah menyatakan resdung adalah sejenis penyakit hidung yang berpunca daripada radang pada membran. Sinus pula merujuk kepada rongga dalam tulang muka yang dipenuhi mukosa. Rongga sinus yang tersumbat berisiko menyebabkan masalah kesihatan kerana bakteria dan kulat mudah membiak di dalamnya serta menghasilkan nanah. Sebagai tambahan, resdung juga boleh berpunca disebabkan oleh rerambut halus silia dalam rongga sinus yang gagal menyempurnakan tugas untuk melancarkanĀ aliran mukus.

penyakit_resdung_muka_hidung

Antara komplikasi penyakit resdung:

šŸ’£Jangkitan nanah di sekeliling kawasan mata
šŸ’£Jangkitan otak (meningitis)
šŸ’£Sakit tekak yang kronik
šŸ’£Jangkitan tulang muka
šŸ’£Memburukkan keadaan lelah
šŸ’£Berdengkur yang kronik
šŸ’£Jangkitan telinga dan tonsil, terutamanya kanak-kanak
šŸ’£Alahan hidung atau hidung sensitif
šŸ’£Selesema biasa yang melarat.

Cadangan Set Resdung Shaklee Sebagai Rawatan Penyakit Resdung:

IMG_20160119_140536

šŸ’ŠAlfalfa – Kurangkan tahap keradangan alergi, gegata & resdung
šŸ’ŠVitamin C – Tingkatkan antibodi, cepatkan proses pertumbuhan tisu, antioksida
šŸ’ŠB Complex – Pelihara selaput lendir agar sentiasa sihat, anti-stress
šŸ’ŠGarlic – Antibiotik & antibakteria semulajadi terbaik, membantu kurangkan selsema

Dapat segera dengan HARGA TERBAIK & PENGHANTARAN PERCUMA.
Hubungi Saya :

FBĀ nornasweet |Ā 013-9741644Ā (sms/whatsapp) |Ā nornazarita@gmail.com

http://www.facebook.com/messages/nornasweet

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

* Jika anda rasa maklumat ini bermanfaat jangan lupa click google +1 dan like šŸ™‚

Bahaya! Kawal Pemakanan Anda

Kurus secara sihat

Cuba kita lihat balik, apakah faktor yang menyumbang kepada kenaikan berat badan kita? Jika sebelum ni kita mengamalkan diet yang tak sihat..kita cuba ubah cara pemakanan kita. Proses ni TAK perlu dilakukan secara mendadak. Lakukan proses ini secara perlahan-lahan.

Jika anda suka minum minuman manis..apa kata kurangkan kuantiti minuman itu. Langkah bijak untuk turunkan berat badan dengan berkesan adalah amalkan pemakananĀ  yang seimbang, KURANGKAN makanan berlemak dan makanan yang manis.

Gemuk dan sukar hamil

Masalah kegemukan bukan sahaja menyebabkan aktiviti harian kita terganggu, malah mungkin boleh menyebabkan seorang wanita ituĀ SUKAR HAMIL.

Bagaimana berat badan berlebihan menyebabkan seseorang sukar hamil??

JikaĀ  berat badan berlebihan tak mengganggu sistem pembiakan, kemungkinan untuk anda hamil adalah tinggi, namun jika lemak2 tersebut menyaluti kawasan sistem pembiakan..kemungkinan untuk hamil adalah RENDAH. Justeru, anda PERLU menurunkan berat badan terlebih dahulu..untuk membantu meningkatkan tahap kesuburan anda.

Bagaimana Nak Kurus Dengan Lebih Selamat..

Dengan pengambilan Set kurus shakleeĀ dan juga dengan jadual pemakanan yang betul, anda akan BERJAYA turunkan berat badan tanpa PERLU DIET yang ekstrem. Hanya ikut panduan yang betul, kurangkan makanan yang berlemak..KURANGKAN ye..bukan tak BOLEH ambil langsung sebab badan kita perlukan lemak juga.

Untuk kesan yang LEBIH CEPAT..lakukan senaman. Senaman tak perlu berat, hanya lakukan senaman ringan dan LAGI BAGUS jika dilakukan secara berjadual, 3kali seminggu contohnya..disiplinkan diri sendiri untuk dapatkan kesan cepat.

Bukan ubat kurus

Apa yang perlu anda tahu adalah..Set kurus shaklee ni bukan ubat kurus ye..tetapi ia adalah suplemen tambahanĀ untuk membantu badan kita mendapatkan berat badan yang ideal tanpa diet yang keterlaluan, tanpa perlu menyiksa diri sendirišŸ˜„

Berbeza dengan ubat kurus yang ada dipasaran..kesannya SANGAT CEPAT tapi adakah ianya SELAMAT?? Mungkin anda pernah dengar kalau ambil ubat kurus ni..kalau berhenti makan boleh menyebabkan badan akan naik mendadak. Saya setuju dengan pernyataan ini..kerana jika difikir secara logiknya bagaimana kita dapat turunkan berat dalam masa yang singkat sahaja. 10 hari turun 10kg??? sedangkan kita ambil masa berbulan2 atau mungkin bertahun untuk berat badan bertambah.

LANGKAH yang lebih selamat untuk kurus adalah dengan mengamalkan gaya hidup yang sihat, kurangkan makanan berlemak, lakukan aktiviti riadah. Insya allah anda akan dapat bentuk badan idaman. Turunkan berat badan secara perlahan-lahan ye. Jangan turunkan berat dengan MENDADAK..,nanti badan NAIK MENDADAK jugašŸ˜„

#jomkurus

@beauty_byita

ShakleeĀ CollagenĀ PowderĀ 

Collagen-Powder-Shaklee

Untuk rasa lebih sihat, kulit lebih muda menawan

collagen-powder_shaklee

ShakleeĀ CollagenĀ PowderĀ merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale)Ā Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.

ShakleeĀ CollagenĀ PowderĀ mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.

collagen powder shaklee

Kod Produk:11000 (15 sachets)

ordernow

IG: @Beauty_byita

FB: VitaminShoppe Norna

013-9741644