Tag Archive | Set Hamil Shaklee

Saya tak minum soya, saya tak suka rasa soya..

Kisah Doktor Mengandung bersama ESP
——

Seperti kebanyakan doktor, saya tak percaya pada supplements. Bukan sebab APA, sebab saya dah pernah cuba sejak zaman university tapi tak pernah berkesan.

Saya pernah beli set kulit vitamin C, E dan B complex tapi saya tak makan. Sebab kwn saya pm so saya beli saja. Tapi sebab saya tak percaya, saya biar saja. Tambah saya tak suka telan pil. Susah nk telan pil.

Mengandung kali pertama, sgt mencabar pada saya. Alahan teruk, eksiden lagi sampai duduk atas kerusi roda sebulan sb sakit tulang belakang. Penat sgt rasanya. Hanya amalkan calcium,obimin dari KK dan neurogain. Hanyir sgt neurogain ni. Rasa lagi nak muntah.

Anak kedua termengandung selepas setahun. Dahla fobia mengandung. Kalau boleh nak anak saja tak suka mengandung. Lumrah kerja saya mmg 14 jam lamanya. Bygkan mengandung nak kerja lama2. Sigh. Memang rasa nk nangis. Mmg nangis pun. Tp rezeki Allah S.W T nak bg juga. Anak kedua masih alahan. Tak suka tgkp gmbr sb asal letak gmbr kt fb, kwn2 doktor sibuk serbu.
Hb berapa?? Low?? Kenapa pucat??
Masuk 26 minggu, dah tak tahan lagi. Jam 8 mlm saja bateri low. Kerja tak boleh balik lagi. Suara makin perlahan. Pesakit pun kena rapat dgn doktor baru dgr. Balik rumah nangis2 bgtahu suami saya dah tak tahan mcmni. Ada byk bulan lagi.

Saya penat. Setiap mlm 5x kaki cramp sampai nak tido pun fobia. Badan rasa lemah. Selalu rasa nak pitam. Saya ada anemia. Selalu migrain. Muka kelabu mcm zombie.
Saya minum susu Dutch lady setiap hari sampai senior saya ckp nanti kena kencing manis ni.
Laa dah nak kalsium tak minum susu mcm mana.
Masin mulut dia gula saya tgi. Terus tersentak.
Saya stop susu!! Minum susu pun cramp saja kaki.

Saya berdoa kpd Allah S.W.T supaya permudahkan ujian saya. Allah yg nk beri rezeki ini wpun saya tak bersedia jd tlg berikan saya kekuatan dan semangat.

Suatu hari saya terdetik utk cuba ESP. Saya yg anti supplement anti Shaklee. Boleh terdetik. Kuasa Allah S.W.T org yg tak suka pun boleh suka. Saya tak minum soya. Saya tak suka rasa soya.

Saya contact rakan saya seorang doktor juga. Dr Maryam.
Beliau suggest Osteomatrix dan ESP.

Saya terus bancuh ESP dgn milo supaya tak rasa soya. Alhamdulillah saya suka rasa ESP campur milo.

Selepas 2 hari, saya tidak pernah terkena cramp kaki mlm2. Saya jadi seorang doktor yg ceria semula. Jam 8 mlm pun saya senyum, gelak2 usik pesakit saya. Saya happy sgt sb saya sihat dan kuat. Saya bertenaga.

Subhanallah kenapa tak rasa mcm mengandung pun ni?
Rasa mcm diri saya yg tak mengandung. Begitu cergas.
Staff mula tegur doktor berseri skrg ni. Tak pucat.

Pesakit mula tegur doktor mengandung nmpk berseri. Kulit doktor cantik.
Tak pernah seumur hidup org puji kulit saya gebu.
Hidung,pipi, dagu smua jd tegang. Mmg awet muda. Hahahaha.

Terus mana2 ibu mengandung yg nangis2 depan saya, saya suggest kan ESP. Alhamdulillah mereka smua ckp dah bleh bgn pagi2.

Kenangan mengandung anak kedua mmg sgt manis. Kerana Shaklee, saya tidak lagi serik utk mengandung.

Saya enjoy mengandung.
Bila kita cukup supplements, kita sihat kita akan happy.

Nikmat kesihatan adalah nikmat paling mahal.
Bila Allah tarik baru kita terasa.
Begitulah kisah pertama kali saya berasa Shaklee dan terus jdkan bisnes. Hanya tuk tlg ibu lain dri rasa apa yg saya rasa.

Itu kisah ESP masa mengandung. Masa beranak lain pula.

SID DR Hasifah,
Happy Shaklee user

Advertisements

Mengapa pilih Omega Guard Shaklee?

Kebaikkan dan Keistimewaan Omega Guard Shaklee..

Tak kenal maka tak cinta! Apa yang bagus sangat Omega Shaklee ini? Jom kita baca!

Kalau sebut Omega Guard Shaklee mungkin tidak ramai yang kenal. Kalau sebut DHA mungkin lebih popular kerana dalam Omega Guard Shaklee ini juga mengandungi DHA yang sangat baik untuk otak.

IMG-20160108-WA0013

Sebelum itu mari kita berkenalan dulu dengan Omega-3

Omega-3 terdiri daripada EPA & DHA. Terdapat pelbagai fungsi EPA dan pelbagai tugas DHA kepada tubuh badan kita.

Fungsi EPA

🎀Mencegah kanser
🎀Mencegah pembekuan darah
🎀Mengawal kadar kolestrol yang berlebihan
🎀Baik untuk pesakit jantung
🎀Menghindar tekanan perasaan
🎀Mencegah penyakit darah tinggi

Tugas DHA

🎀Mencegah asma
🎀Meningkatkan daya seksual
🎀Mencegah sakit kulit
🎀Mengelakkan kanser payu dara
🎀Mengelak kanser prostat
🎀Menghindar daripada migrain, rasa kebas pada anggota badan
🎀Mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan

Order & konsultasi
013-9741644

Bagaimana Menangani Keletihan Semasa Hamil

Tidur selama lapan jam pada waktu malamseperti yang disarankan  sukar dilakukan apabila anda hamil bukan??

Lenguh kaki, terpaksa berulang ke tandas dan kekejangan sering menggangu tidur anda. Jadi, bagaimana anda dapat menangani rasa letih pada keesokkan harinya??

Apakah yang dapat membantu saya berehat semasa hamil??

Kata mereka :-

”Saya sedang sarat hamil dan saya dapati sangat sukar untuk tidur dengan selesa pada waktu malam. Saya juga sering terjaga kerana mengalami kekejangan pada bahagian kaki. Tidur dengan meletakkan sebiji bantal di celah-celah kaki dan tiga biji lagi di bawah kepala benar-benar telah memperbaiki kualiti tidur saya. Kini saya kurang berasa letih pada waktu siang.”
Thea

“Membuat kerja-kerja rumah memang sangat meletihkan saya. Oleh itu saya telah memujuk suami saya supaya mengambil alih lebih banyak tugas terutamanya yang memerlukan saya berdiri seperti mencuci pinggan dan memvakum lantai. Jika dia merungut, saya cuma ingatkan dia siapa di antara kami yang terpaksa melahirkan anak nanti!”
Lucy

“Saya membazirkan banyak masa tidur saya dengan cuba untuk melelapkan mata. Bukan apa, kadang-kadang saya rasa sungguh tidak selesa apabila berbaring. Meminum segelas susu suam dan diikuti dengan mandian yang merelakskan telah membantu saya lena dengan lebih cepat dan mendapat tidur yang lebih berkualiti.”
Sarah

Sumber:  http://www.babycenter.com.my

nornasweet.wordpress.com tidur ibu hamil     nornasweet.wordpress.com minum susunornasweet.wordpress.com suami buat kerja

*****

Set Hamil Shaklee

pregnancy set

Energising Soy Protien (ESP) >> Membantu perkembangan sel tubuh bayi dalam kandungan. Keperluan protein meningkat ketika wanita sedang mengandung kerana protein diperlukan untuk membina placenta dan sel tubuh bayi. Amalan mengambil ESP ketika mengandung juga dapat mencantikkan kulit bayi.

OmegaGuard >> Mengandungi DHA dan EPA untuk perkembangan otak bayi dalam kandungan.

Ostematrix >> Menyokong bekalan kalsium dalam tubuh. Bayi memerlukan kalsium yang tinggi untuk pembentukan tulang, sistem saraf, otot, dan hati yang sihat.

Zinc Complex >>  Membantu untu improve pregnancy outcome. Outcomes ni termasuklah lahir tidak cukup bulan, pregnancy induced hypertension, prelabour rupture of membrances, post-term pregnancy, neonatal jaundice dan banyak lagi.

Vitalea >> Adalah multivitamin  yang membantu melengkapkan kekurangan nutrient ibu mengandung yang banyak diserap oleh bayi. Keistimewaan Vitalea ini adalah ia mengandungi iron formula yang membantu mencegah anemia yang sering dialami oleh wanita hamil.

B-Complex >> Mengandungi tambahan acid folic yang sesuai untuk ibu mengandungi. Semua sedia maklum, acid folic adalah sangat penting untuk mencegah kecacatan pada bayi. Ia juga membantu ibu mengandung untuk lebih bertenaga dan mengurangkan tekanan perasaan ketika mengandung.

Vita-C >> Membantu mengaktifkan acid folic dan meningkatkan kadar penyerapan zat besi buat ibu mengandung. Ia juga membantu meningkatkan antibody ibu mengandung supaya tidak mudah jatuh sakit. Menurut doktor, wanita akan mengalami penurunan antibodi ketika mengandung.

Love..

Ita_0139741644

#ShakleeLifeStyle

FB Page: VitaminShoppe Norna